Vulkanen Costa Rica

Het Huidige Costa Rica is het resultaat van complexe vulkanische activiteit die meer dan 75 miljoen jaar geleden hebben plaatsgevonden! Als onderdeel van de Pacifische “Ring of Fire” is Costa Rica de thuisbasis van enkele meest betoverende vulkanen in de wereld en heeft 112 vulkanische gebieden verspreid door het hele land.

De meeste vulkanen in Costa Rica zijn aangewezen als nationale parken en beschermde gebieden en staan bekend om hun ongerepte unieke schoonheid. De enorme kraters van deze prachtige natuurlijke wonderen, de zwavelhoudende meren, incidentele lavastromen en thermale bronnen zijn het gevolg vulkanische activiteit en bieden voldoende ingrediënten voor een opwindende vakantie in Costa Rica.

De enorme vulkanische kraters die het berglandschap van Costa Rica bepalen, bieden een breed scala aan spannende activiteiten, zoals paardrijden, waterval abseilen, canopy tours en, natuurlijk, ontspannen in de eersteklas Arenal Hot Springs.

Er zijn een aantal fantastische excursies waarbij u enkele van de meer bekende vulkanen van Costa Rica vulkanen kunt bezoeken. Ook zijn er goed ontwikkelde wandel-systemen voor de meer zelfstandige avonturiers onder ons. De adembenemende forten van een vulkanen zijn een must see voor iedereen die van plan is naar dit vakantieparadijs af te reizen.

Ondanks dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de hoofdstad San José Costa Rica, zijn er vele manieren waarop u kunt reizen om deze vurige reuzen te bezichtigen. Hoe u ook reist, één ding is zeker, u zult versteld staan van de adembenemende schoonheid en de ontzagwekkende uitstraling van de vulkanen van Costa Rica.

Vulkaan Rincón de la Vieja

Gelegen in een van de mooiste gebieden van de bergen van Guanacaste, ligt Rincón de la Vieja dat ongeveer 600.000 jaar gelden ontstond.

De naam betekent “hoek van de oude vrouw”, een oude locale legende over een vrouw wiens minnaar en pasgeboren baby in de krater werden gegooid door haar vader. Vervolgens bracht zij de rest van haar leven als een kluizenaar door. Lees meer…

Vulkaan Poas

De Vulkaan Poas is een van de meest bezochte vulkanen in Costa Rica – niet ver verwijderd van San José en goed bereikbaar. Er loopt een uitstekende weg helemaal tot aan de rand van de krater.

Poas herbergt een wonderbaarlijke vogelpopulatie en heeft een ongeëvenaard uitzicht vanaf de 2480 meter hoge top. Als een van de grootste vulkanische kraters ter wereld, met meer dan een anderhalve kilometer brede en 280 meter diepe krater, biedt Poas een inzicht in de geothermische activiteiten die Costa Rica gevormd hebben!

Vulkaan Turrialba

Grenzend aan de vulkaan Irazu ligt de vulkaan Turrialba. Deze vulkaan ligt in de gelijknamige regio en is een van Costa Rica´s grootste vulkanen. Deze vulkaan bestaat uit drie kraters, waarvan er een diverse geisers en zwavelhoudende meren heeft. Dit is de enige vulkaan in Costa Rica waar u in de krater kan afdalen om de omgeving te verkennen.

Vulkaan Tenorio

De vulkaan Tenorio hoort bij de gebergten van Guanacaste en ligt tussen de regio’s van Guatuso, Upala de Alajuela, Canas en Tilaran.

Het is een van de meest interessante gebieden in Costa Rica – rijke biodiversiteit en vol met interessante planten- en diersoorten, zoals de ocelot en umbrella birds. Dit gebied is onderdeel van de Tilaran Arenal Conservation Area.

Vulkaan Irazu

De onvoorstelbare vulkaan Irazu van Costa Rica onderscheidt zich doordat het de hoogste vulkaan is in het land, maar ook omdat het de enige plek in Zuid en Noord Amerika waar het mogelijk is om zowel de Stille en de Atlantische Oceaan te zien op hetzelfde moment! Er loopt een perfect begaande weg naar de top van Irazu en er is vervoer beschikbaar.

Miravalles Volcano

De vulkaan Miravalles is een andesitische stratovulkaan. De krater werd gevormd tijdens diverse grote explosieve uitbarstingen en produceerde ongeveer tussen de1,5 en 0,6 miljoen jaar geleden grote gloedwolken. De enige historische eruptieve activiteit was een kleine stoom explosie op de zuidwest flank in 1946.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *