San Jose

San José Costa Rica, is de stad van de internationale luchthaven, Juan Santamaria. Deze luchthaven is over het algemeen het startpunt voor de meeste reizen naar dit tropische land in Midden-Amerika.

San José, de hoofdstad van Costa Rica, heeft meer dan 1.4 miljoen inwoners, wonende in het centrum en de omliggende voorsteden – eenderde van het totaal aantal inwoners van Costa Rica. San José ligt in het hartje van de centrale vallei op een hoogte van 1.150 meter.

De stad staat bekend om het fijne klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 21 graden Celsius het hele jaar door, is San José een ideale locatie te noemen. Doordat het gelegen is in een bergachtige vallei in het midden van het land is het een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar het regenwoud of juist als toevluchtsoord om af te koelen na een paar daagjes strand.

Costa Rica´s hoofdstad San José is modern en kosmopolitisch in vergelijking met andere steden in Midden-Amerikaanse.

De stad biedt haar bezoekers een grote verscheidenheid aan hotels, accommodaties, theaters, musea, restaurants, markten, golfbanen, casino’s, een swingend nachtleven en avontuurlijke tours. De belangrijkste en meest interessante plekken van de stad zijn geconcentreerd in een compact centrum. Doordat het centrum als een soort van raster is aangelegd, is het makkelijk uw weg te vinden en de stad te verkennen.

Zoals de meeste steden in Latijns-Amerika is San José gebouwd rond een centraal plein, genaamd “Plaza de la Cultura”. Het plein is het hart van het winkelgebied, dat 8 blokken beslaat en langs de Avenida Central ” loopt. Het ¨Plaza de la Cultura¨ is een trefpunt voor muzikanten, straatartiesten en de jeugd – Hierdoor is het een ideale plek om mensen te kijken en een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de hoofdstad met zijn talrijke kerken, musea en andere bezienswaardigheden.

Musea in San Jose

Er zijn verschillende musea in San José. Hier vindt u een volledige lijst van de meest interessante musea in San José, samengesteld als een handige gids.

Hoeveel tijd moet u minimaal in San José doorbrengen?

Er is hier zoveel te zien en te doen, dat u hier makkelijk een week kan verblijven zonder dat u zich zal vervelen. Wij raden u aan om eens een bezoekje te brengen aan een van de vele goede restaurants dat San José rijk is.

Neem eens een kijkje in onze restaurantgids en ontdek de culinaire mogelijkheden. Echter, als u maar één of twee weken in Costa Rica verblijft, is het wellicht voldoende om een dag of twee voor San José uit te trekken voordat u zich naar het strand, de vulkanen of het omliggende regenwoud begeeft.

De meeste reizigers verblijven de eerste en de laatste nacht van hun vakantie in de hoofdstad van Costa Rica. Dit om de eventuele reistijd voor of na een internationale vluchten iets wat te veraangenamen.

Hoewel Costa Rica een klein land is, is het landschap bergachtig en ruig. Reizigers vinden het over het algemeen meer ontspannen om de eerste nacht in de stad te verblijven, zodat zij de volgende dag na aankomst fris en fruitig kunnen beginnen aan hun Costa Rica avontuur.

Evenzo, raden wij u aan om de laatste dag van uw vakantie in San José door te brengen in plaats van als transit. Temeer omdat het verkeer niet altijd mee zit én wij u aanraden om 3 uur van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *