Rincon de la Vieja

Verborgen in de regio Guanacaste, ligt het bekende Rincón de la Vieja, een nationaal park met vier grote vulkanen, waaronder de Santa Maria en de Orosi. De omgeving van deze vulkanen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Rincón de la Vieja wordt door sommigen beschouwd als een van de meest fascinerendste gebieden in Costa Rica.

Legende Van De Oude Vrouw

De naam Rincon de la Vieja betekent in het Nederlands hoek van de oude vrouw Gezegd wordt dat deze plek samenhangt met een oude legende. De legende gaat over een medicijnvrouw (Kurawanda) van een indianenstam. Kurawanda was de dochter van het stamhoofd. Zij werd volop geprezen voor haar medicinale en magische krachten.

Volgens de legende kon zij overal medicijnen voor maken. Het enige waar zij nog geen middel voor had was voor anti-conceptie. Op een zekere dag bleek Kurawanda in verwachting te zijn van een man van een andere stam. Dit was een grote zonde en dus wer zij verbannen uit het dorp. Zij trok de bergen in en haar pasgeboren kind werd samen met de vader in de krater van de vulkaan gegooid.

De vrouw bleef eenzaam achter en men zegt dat zij nog erg oud is geworden. Enkele mensen van haar stam zijn haar nog wezen opzoeken voor medicijnen en wijze raad.

Omgeving Rincon

U kunt in het park prachtige wandelingen maken en o.a. de zwavelhoudende lagunes, borrelende warmwater bronnen, ontspannende modderpoelen en fascinerende stomende geisers, verborgen watervallen, als ook de belangrijkste actieve krater bezichtigen. De gehele vulkanische structuur van Rincón de la Vieja bestaat uit negen vulkanische punten en is verspreid over een gebied van meer dan 400 vierkante kilometer.

De ruiterpaden in de omgeving van Rincón de la Vieja behoren tot de beste in het land, de provincie Guanacaste was immers het thuisland van de sabañeros, de Costaricaanse cowboys. Enkele goede surfspots kunt u vinden bij Witches Rock op het strand Playa Naranja. Dit gebied is ook bekend om de witte waterslangen en geweldige canopy tours.

Op bijna 1700 meter boven zeespiegel biedt, Rincón de la Vieja een spectaculair uitzicht op het omringende landschap en de prachtige kustlijn. Dit gebied herbergt een overvloed aan flora en fauna, zoals een wonderbaarlijke hoeveelheid aan beschermde orchideeën en ook de nationale bloem van Costa Rica, de Easter Lily – Cattleya skinneri.

Het gebied rond vulkaan Rincon is ook een gebied waar vele apensoorten leven, zoals brul-, spin-, slinger- en kapucijnapen. Daarnaast zijn er veel bijzondere vogels te bezichtigen, zoals de Bruine Hokko en de Aracari Toekans.

Tijdens uw vakantie in Costa Rica mag het verkenning van deze magnifieke parken om en nabij het Rincon de la vieja, niet aan uw lijstje ontbreken. Geniet van alles wat dit gebied te bieden heeft – een absolute toevoeging op uw Costaricaanse vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *