Pila

Ongetwijfeld is het schitterende bergpanorama één van de grote troeven van het wintertoerisme in Valle d’Aosta. Ook het mooie skigebied Pila lokt veel wintergasten met zijn imponerende bergomgeving.

Uitzicht op de hoogste toppen van de Alpen

Pila is een hemel op aarde, midden de prachtige natuur waar je op elk plekje kan genieten van adembenemende uitzichten op de hoogste toppen van de Alpen’. Zo staat het in de toeristische brochures van Pila.

De andere grote troef is de nabijheid van de stad Aosta, slechts 18 km ‘ver’ en dus ideaal voor wie het skiën wil afwisselen met winkelen, gastronomie, musea en historische plaatsen bezoeken en nog veel meer dat je in de boeiende hoofdplaats van Valle d’Aosta kan ontdekken. Vanuit Pila sta je er in geen tijd, ook na een dagje skiën.

Skivakantie met sneeuwzekerheid

Pila ligt 1800 hoog en de skigebieden reiken tot 2700 meter, dat betekent sneeuwzekerheid. Is er dan uitzonderlijk toch eens wat minder sneeuw dan wordt dat probleem opgelost met maar liefst 150 sneeuwkanonnen.

Het hele skigebied strekt zich uit over een natuurlijk terras met prachtig uitzicht over de massieven van de Mont Blanc, de Monte Cervino en de Monte Rosa. In de diepte kan je zelfs Aosta zien liggen.

In Pila leren kinderen al spelend skiën

Skiërs van alle niveaus kunnen er terecht met een licht voordeel voor de wat meer geoefende skiër die kan kiezen uit pakweg 15 roodgekleurde en 3 zwarte pistes. Ook voor niet-skiërs biedt Pila met zijn prachtige natuur tal van mogelijkheden. Je kan er wandelen met sneeuwschoen door de uitgestrekte dennenbossen, rodelen naast de babypiste en voor de kinderen is er een avonturenpark.

Pila is inderdaad kindvriendelijk, met een rollend tapijt en met een animatiepark waar de kleinsten al spelend leren skiën.

Meer informatie op de website van skigebied Pila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *