Papagayo

Gelegen op slechts dertig minuten van Liberia´s nieuwste internationale luchthaven, de Daniel Oduber International Airport, ligt Papagayo. Een ontzettend mooi gebied met veel natuurlijke diversiteit.

Dit prachtige gebied ligt in het noordelijke gedeelte van de Pacifische kust en is heel populair onder toeristen en Costaricanen zelf. Met het constante klimaat, kalme water en het spectaculair landschap, is Papagayo is een must see voor iedere Costa Rica bezoeker.

Het Papagayo Gebied

Gevormd door vulkanische activiteiten, bestaat Papagayo uit een aantal puntige schiereilanden, die samen het prachtige Golfo de Papagayo vormen. Het gebied bestaat uit bijna 20 kilometer kustlijn onderverdeeld in meer dan dertig verschillende strandjes. De stranden in dit gebied variëren van wit, grijs, koraal tot aan zwart zand en bieden bezoekers bijna elk denkbare activiteit aan op het strand dan wel in het water.

De Costaricaanse overheid heeft meer dan een kwart eeuw geleden afgesproken, dit zeer bijzondere deel van het land te beschermen en zelfs tot op de dag van vandaag met alle nieuwe toeristische belangstelling, is meer dan 70% van het gebied nog steeds onbebouwd gebleven.

In Papagayo kunt u meer dan 400 verschillende soorten dieren tegenkomen, waaronder de komische doodshoofdaapjes, brulapen en de prachtig kobalt kleurige Morphos-vlinders, die overigens de nationale vlinder is van Costa Rica.

Ongeëvenaarde schoonheid

Van oudsher stond het gebied van Papagayo bekend, als een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Het gebied was ook altijd een toevluchtsoord voor mensen op zoek naar ontspanning én ongerepte stranden. Met de bijna perfecte weersomstandigheden, kalme water en het feit dat er bijna geen muggen voorkomen, is Papagayo vrijwel ideaal in elk opzicht.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende grote resorts gevestigd in dit gebied om nieuwe bezoekers optimaal te kunnen laten genieten van de onovertroffen schoonheid van dit gebied. De Costaricaanse overheid heeft er scherp op toegezien, dat de strikte normen en richtlijnen voor de bouw en ontwikkeling zijn nageleefd.

Zodoende is er in dit gebied nog steeds een overvloed aan natuurlijke schoonheid. De toegenomen populariteit en de ontwikkelingen van Papagayo in combinatie met het gemak van de dichtbij gelegen internationale luchthaven in Liberia, biedt Papagayo bezoekers voortreffelijke mogelijkheden om de schoonheid van dit deel van Guanacaste optimaal te kunnen verkennen.

Luxieus Papagayo

Het Papagayo schiereiland heeft nu nog meer om trots op te zijn! U kunt er niet alleen een prachtige zonsondergang meemaken – het gebied biedt nu vijf sterren resorts, prachtige golfbanen en een overvloed aan andere activiteiten om uw dagen mee te vullen. De prachtige uitzichten, de mooie stranden en de nabijheid van veel van de beste nationale parken in Costa Rica – waaronder Santa Rosa, Marino Las Baulas, Guanacaste en Rincón de la Vieja, bieden u de mogelijkheid om de natuurlijke schatten van het binnenland te verkennen. Papagayo is een geweldige bestemming om te bezoeken tijdens uw vakantie in Costa Rica.

Playa Panama

Het mooie Panama Beach is gelegen in Culebra of Snake Bay, deel van de schilderachtige Golf van Papagayo in de provincie Guanacaste. Het is een mooi en rustig grijs leistenenstrand dicht bij de internationale luchthaven in Liberia. Playa Panama is een bijna twee kilometer uitgestrekt zandstrand omgeven door tropische bossen. Zeer geschikt voor mensen, op zoek naar een romantische plekje voor lange wandelingen aan het strand en waar je ongestoord kunt zonnebaden!

Playa Hermosa

Playa Hermosa wordt beschouwd als een van de best onderhouden stranden in Costa Rica en biedt bezoekers een opvallend mooi landschap en kristalhelder blauw water. Playa Hermosa heeft van de Costaricaanse overheid een milieuonderscheiding uitgereikt gekregen genaamd de Bandera Azul – Blauwe Vlag. Deze onderscheiding wordt toegekend aan stranden waar strikte milieunormen worden toegepast. Playa Hermosa is een grijs zandstrand van bijna twee kilometer lang en wordt omringd door vulkanische rotsen en prachtige tropische bossen.

Ocotal Beach

Playas del Coco is het grootste stadje in Guanacaste en het strand is erg populair in deze regio. Vaak dient deze plaats slechts als transfer naar andere locaties, zoals de surfspots op Witches Rock of Ollies Point, maar Ocotal Beach zelf is een mooi bruin zandstrand omgeven door steile kliffen. Het strand heeft een relatief langzaam aflopende zeebodem dat ervoor zorgt dat u heerlijk ontspannen van de oceaan kunt genieten.

Playa Potrero

Playa Potrero wordt beschouwd als een van de meest toegankelijke stranden in Costa Rica. Playa Potrero heeft heerlijk kalm water en een prachtig bruin zandstrand. Ten noorden van het strand treft u een idyllisch vissersdorpje aan. U kunt hier locale vissers inhuren om u te begeleiden naar de beste visplekken aan dit strand.

Flamingo Beach

Flamingo Beach staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en goede golven. Er liggen diverse prachtige eilandjes precies voor kust. Tevens is er een grote jachthaven voor het groeiende aantal boten, die hier aanmeren om te genieten van het kalme water en het heerlijke strand. Het is niet uitzonderlijk om hier zo nu en dan voor de kust dolfijnen en zeeschildpadden te spotten.

Playa Conchal

Playa Conchal is een van Costa Rica´s mooiste stranden. Dit prachtige strand bestaat uit miljoenen kleine schelpen, die een uniek geluid vormen als u er overheen loopt. Het water heeft een helder turquoise kleur en is prachtig om in te snorkelen of te duiken. Al dit geweldigs is gelegen op iets meer dan anderhalve kilometer strand. Playa Conchal wordt alom beschouwd als een van de mooiste stranden in Costa Rica en het is daarom een must see als u besluit een reis naar Costa Rica te maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *