Nosara

Nosara een rustige strandgemeenschap, uitgegroeid tot een van de oudste expatriate gemeenschappen in Costa Rica. De gemeenschap van Nosara heeft twintig jaar geleden een van de eerste wetten voor het behoud van de natuur in werking gesteld.

Meer dan de helft van het land in Nosara is beschermd bos waar officieel geen houtkap mag plaatsvinden. Dit is het ideale gebied voor natuurliefhebbers, en het wonderbaarlijke Nosara Biological Reserve is een juweeltje van het nationale park systeem in Costa Rica.

De stranden van Nosara maken deel uit, van het meer in het noorden gelegen Ostional Wildlife Reserve. Op dit 200 meter brede strand is geen enkele vorm van bouwconstructie toegestaan. Door deze vergaande aandacht voor het behoud van de natuur, is de gemeenschap Nosara een voorbeeld voor andere beschermde gebieden.

Het gebied van Nosara bestaat niet uit één strand, maar herbergt een groep van vier verschillende stranden, elk met hun eigen unieke charme en kenmerken. Het belangrijkste strand van Playa Nosara is Guiones, een 8 kilometer uitgestrektheid wit zandstrand dat van Punta Pelada naar Punta Guiones in het zuiden loopt.

Playa Guiones wordt geclassificeerd als een van de beste surfspots in Costa Rica – de eenvoudig toegang tot het strand, de branding is consequent goed, uitstekende golven, zowel van links als rechts.

In het zuiden van Playa Guiones ligt Playa Rosada, dat meest van de tijd verlaten is. Het warme water, de ondiepe poeltjes en het ongebruikelijke prachtige roze zand maakt deze bijzondere plek ideaal om te bezoeken en even weg te zijn van alles.

Het strand van Pelada is een mooie locatie om te zwemmen, omgeven door rif en een reeks van grotten – waar in en van deze, een vleermuiskolonie huist. Ten slotte, Playa Nosara, dit is het meest afgelegen strand van alle stranden in Nosara. De golven hier zijn een van de hoogste in Costa Rica en de mangrovebossen sieren hier het prachtige zwarte zandstrand.

Het dorp Nosara biedt beperkte luchthavendiensten aan. Er zijn kleine vliegtuigen beschikbaar voor tripjes binnen Costa Rica. De stad is een typisch Tico stadje met aantal kleine taverna´s, supermarktjes en restaurants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *