Nicoya

Nicoya is het grootste schiereiland in Costa Rica en wordt door de golf van Nicoya en de monding van Tempisque afscheiden van het vasteland. Dit schiereiland is de thuisbasis van enkele van Costa Rica´s mooiste stranden.

Nicoya is verdeeld in twee provincies – Guanacaste in het noorden en Puntarenes in het zuiden. De eenvoudigste manier om naar Nicoya te reizen is door naar het Daniel Oduber International Airport in Liberia te vliegen. Het schiereiland is ongeveer 64 kilometer breed en bijna 120 kilometer lang. Het bekendste kenmerk van het Península de Nicoya zijn natuurlijk de stranden.

De stranden van het schiereiland Nicoya zijn legendarisch – met lang uitgestrekte witte zandstranden en dramatische vergezichten. Kleine charmante dorpjes zijn te vinden langs de kust – elk met een eigen aparte identiteit. Alle activiteiten die te maken hebben met het water, zoals surfen, vissen, snorkelen en duiken bepalen veelal het karakter van de afzonderlijke dorpjes.

Surfers hebben de meeste gebieden in Nicoya wel al ontdekt, aangezien de Pacifische kust van Costa Rica over s´werelds beste sufgebieden beschikt. Veel surfers van over de hele wereld hebben zich hier gevestigd. Een groeiende surfers gemeenschap kan hier worden gevonden.

Het Nicoya Peninsula heeft twee verschillende seizoenen – Het droge seizoen loopt van eind november tot mei en het groene seizoen dat langzaam begint met maximale regenval in de maanden september tot en met november. Het Nicoya schiereiland staat bekend om het goede weer – het gebied heeft het hele jaar door een gematigd warm klimaat.

Het is echter belangrijk te onthouden dat tijdens het regenseizoen, sommige wegen onbegaanbaar zullen zijn en de veerboten tussen Puntaneres en Paquera de beste vervoersmogelijkheden zijn om de stranden te bereiken. Soms kan het reizen naar de stranden van Nicoya, vanuit San José een hele dag in beslag nemen. Net als in andere plekken van Costa Rica, is het gebied van Nicoya de thuisbasis van vele dieren- en plantensoorten. Veel verschillende ecosystemen bieden habitat aan talrijke planten en dieren.

Het is gemakkelijk om mooie schildpadstranden te vinden. Voor de liefhebbers zijn er gebieden waar vogels kunnen worden geobserveerd en veel natuurreservaten. Nicoya is een perfecte plaats om heen te gaan als u behoefte heeft aan rust en ontspanning. De spectaculaire, afgelegen stranden, golfbanen van wereldklasse en de natuurlijke schoonheid van dit gebied – Dit alles maakt deze plek een must om te bezoeken op uw Costa Ricaanse vakantie!

Mal Pais

Mal Pais was vroeger een stil, afgelegen vissersdorpje dat nu de reputatie heeft gekregen als dé plek om te surfen in Costa Rica. Bos vegetatie tot aan de kust, waar vreemd gevormde vulkanische rotsformaties zich afwisselen met zandstranden, volledig opgemaakt uit kleine schelpjes. De ruige kustlijn en de geweldige grijze zandstranden hebben het gebied bekend gemaakt onder surfers en andere reizigers, op zoek naar een afgelegen gebied voor een fantastische strandvakanties.

Samara

Playa Samara is een grote baai omringd door oude palmbomen. Dit mooie zandstrand met prachtige koraalrif is perfect voor het genieten van de zon en het strandleven in relaxte en ongedwongen sfeer. Een favoriete bestemming onder Costa Ricanen. Playa Samara is een perfecte familie bestemming en wordt steeds populairder bij Europese bezoekers. Het koraalrif voor de kust is een uitzonderend in dit deel van Costa Rica.

Nosara

Nosara is een stille rustige strandgemeenschap, die is uitgegroeid tot een van de oudste gemeenschappen in Costa Rica. De gemeenschap van Nosara heeft de eer meer dan twintig jaar geleden, een van de eerste te zijn geweest voor het in werking stellen van een acte voor het behoud van de natuur. Meer dan de helft van het land in Nosara is beschermd bos, waar houtkappen niet toegestaan is. Het ideale gebied voor natuurliefhebbers – Het fantastische Nosara Biological Reserve is een juweeltje in het Costa Ricaanse nationale parken beleid.

Playa Islita

Op het Playa Islita nestelen leatherback- en hawksbillschildpadden zich in de maanden oktober en november. De ondiepe poeltjes langs de baai, gevormd door het getij bieden plek aan talloze felgekleurde vissen. De afgezonderde locatie van Playa Islita maakt het een bijzondere plek om even te ontsnappen aan het drukke leven, in een spectaculaire omgeving!

Montezuma

Montezuma is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het schiereiland Nicoya. Door de toestroom van bezoekers door de jaren heen, heeft zich hier een bloeiende gemeenschap van kunstenaars, muzikanten en bohémiens uit de hele wereld gevestigd. Het gebied van Montezuma biedt prachtige stranden, prachtige watervallen en idyllische surfspots. Verschillende watervallen zijn goed bereikbaar en op loopafstand van het centrum. Een lange tijd was dit plaatsje groot favoriet bij backpackers en budgetreizigers – Maar Montezuma heeft veel te bieden aan elke type reiziger.

Tambor

Playa Tambor is de perfecte bestemming in Nicoya, voor een familievakantie met kinderen. Het water is ondiep en ideaal om te zwemmen. Het strand van Tambor is makkelijk toegankelijk met de auto, hoewel Tambor ook een vliegveld heeft met dagelijkse vluchten naar San José. Er zijn verschillende uitstekende parken in de Tambor vallei waar u een overvloed aan wilde dieren kunt zien. Zij bieden geweldige dagtrips aan, zoals o.a. in het reservaat in Curu, Met een korte boottocht bezoekt u het eiland Islas Tortugas, een tropisch paradijs met tal van vermakende activiteiten voor bezoekers.

Puntarenas

De haven van Puntaneres is voor velen jaren lang van groot belang geweest voor Costa Rica. Rond1500 vestigden de Spanjaarden er zich. Tot ver in 19e eeuw bleef dit gebeid belangrijk voor de export van koffie. De stad Puntarenas herbergt een smal schiereiland dat nog steeds de belangrijkste toegangspoort is tot de stranden van het zuidelijkste schiereiland van Nicoya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *