Monte Rosa – Gressoney

Het grote skigebied Monte Rosa, met als belangrijkste centrum Gressoney La Trinité, strekt zich uit over drie dalen die dankzij een ingenieus netwerk van skiliften met elkaar verbonden zijn en waardoor de vakantieganger makkelijk van het ene naar het andere dorp kan skiën.

Authentieke dorpen en goede ski infrastructuur

Die dorpen zijn zeer lang geïsoleerd geweest van de rest van Valle d’Aosta en hebben daarom hun authenticiteit goed bewaard. Wellicht is dit de grote aantrekkingskracht van het skigebied Monte Rosa, het gezellige authentieke, samen met de goede ski-infrastructuur en niet te vergeten de prachtige bergwereld.

Maar liefst 200 km skipistes: voor iedere skiër voldoende keus

In Val d’Ayas, Valle Gressoney en Valsesia liggen maar liefst 200 km skipistes die aan elke skiër, van elk niveau, ontzettend veel plezier en skimogelijkheden bieden. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich dus wagen aan een drie-valleien-toer.

Er zijn verschillende routes mogelijk, op makkelijke blauwe pistes waar je gedurende het skiën kan genieten van de prachtige omgeving en van het panorama op de Monte Rosa, 4034 meter hoog. Wie de echte uitdaging niet vreest, gaat voor ‘zwart’ op de Weissmatten of voor de nog moeilijker, zeven kilometer lange Balmapiste.

Gressoney: centrum van Monte Rosa

Gressoney is centraal gelegen, in het middelste dal, en is een rustig traditioneel dorp met oude boerenhuizen. Verwacht hier geen grote uitgaansmogelijkheden, wel leuke bars en restaurants waar je lekker kan bijkomen van een dagje op de lange latten. Iedereen voelt zich hier goed.

Er is een Baby Snow Park en er gaan een aantal sleep- en stoeltjesliften omhoog tot op de oefenpistes. Nog hoger kom je op de Colle Bettaforca van waar je de afdaling naar Champoluc kan aanvatten. Kortom, Gressoney is een tof skioord, een garantie voor een geslaagde vakantie waarbij iedereen tevreden is.

De hoge ligging is een garantie op sneeuw

Eigenlijk is dat ook zo met de andere dorpen in het skigebied Monte Rosa. Champoluc, Atagnod en Brusson zijn voldoende hoog gelegen voor sneeuwzekerheid, bieden makkelijk aansluiting op de andere dalen, hebben pistes voor beginners en gevorderden en zijn net als Gressoney aardig om te verblijven.

Ook Alagna Valesia mag vermeld worden omdat het er zo rustig is, een plaats zonder doorgangsverkeer. De eerste liften werden er al in 1935 gebouwd en langzaam heeft het dorp zich ontwikkeld tot een volwaardig skioord, bijzonder geliefd bij off-piste skiërs – “it’s freeride paradise”. Ook van hieruit kan je al skiënd de andere dalen bereiken.

Meer informatie op de website van skigebied Monterosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *