Monte Cervino

Toeristen komen van over de hele wereld om de meest bekende berg van de Alpen te zien. De gigantische kegelvormige rotsblok van 4478 meter hoog is in Valle d’Aosta beter bekend als de Monte Cervino. Langs de Zwitserse kant spreekt men over de Matterhorn, de legendarische berg die voor het eerst door Engelsen werd beklommen na een heroïsche strijd met Italiaanse alpinisten.

Ideaal gebied voor een wintersport en wandelvakantie

Net als bij de Mont Blanc kan men de beroemde Alpentop bewonderen tijdens wandelingen in de omliggende bergdalen. Valtournenche en Breuil-Cervinia zijn de belangrijkste vakantieplaatsen. Het zijn tevens favoriete winterbestemmingen met skimogelijkheden tot over de Zwitserse grens.

Wat dieper in de vallei kunnen de vakantiegangers terecht in een aantal prachtige, rustige dorpen met vrijwel onbeperkte wandelmogelijkheden in de bossen en in de Alpenweiden, met het fantastische uitzicht op de alles overheersende Monte Cervino.

Mooie panoramische uitzichten

Je hoeft over geen uitzonderlijke fysieke conditie te beschikken om in deze bergwereld mooie wandelingen te maken want de paden zijn voor een ieder, ook voor kinderen, makkelijk te lopen. Goede loopschoenen zijn een must, zodat je echt kan genieten van de mooiste bloemenvelden, van kabbelende bergriviertjes en vooral van de stilte en de rust. Zo loop je in Valtournenche langs het Cheneil-pad met zijn panoramische uitzichten op dorp en vallei.

Antey-St-André is bekend om zijn zonnige ligging. Het is een dorp met een lange geschiedenis. Dat is te zien aan de Romaanse kerk, de resten van een oud fort en een aquaduct uit de 16de eeuw dat het water van de rivier Marmore vervoerde voor de irrigatie van de landbouwvelden. Traditionele ambachten zijn hier nog lang niet verdwenen en als je tijdens de maand augustus in de buurt bent, moet je beslist naar de grote Feria komen waar je de ambachtslui aan het werk kan zien.

Paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars

Ook Torgnon is een mooi vakantieoord, met veel zon, uit de wind én met uitzicht op de Monte Cervino. La Magdaleine ligt 1600 meter hoog en je kan er wandelen van het ene pittoreske dorp naar het andere. Tussen de houten huizen staan acht eeuwenoude watermolens. Volg zeker de panoramische route tot in het autovrije plaatsje Chamois.

Het gebied rond de Monte Cervino, de icoon van de Alpen, is een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars en voor hen die willen genieten van een op en top rustgevende vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *