Mont Blanc

Op de grens tussen Italië, Frankrijk en Zwitserland liggen enkele van de hoogste toppen van de Alpen: de Mont Blanc, Monte Rosa en Monte Cervino, beter bekend als de Matterhorn. Tijdens een vakantie in Valle d’Aosta kan je die machtige bergen eens van een andere, minder bekende kant zien.

De spectaculaire top van Europa

In de valleien rond Courmayeur zijn er ontelbare wandelpaden en altijd maakt de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, deel uit van het decor. Tijdens de zomer via Col du Petit St-Bernard zie je meteen het machtige massief van de Mont Blanc.

Uiteraard mag een bezoek aan de botanische tuin van Chanouisa, net voor de bergpas, waar 1600 soorten bloemen en planten uit de Alpen zijn verzameld, niet ontbreken. Hier kun je meerdere richtingen uit, links naar het meer van Verney met zijn visreservaat, rechts richting bergpaden die je tot aan de voet van de Rutorgletsjer brengen.

Zomervakantie én wintersport in Courmayeur

In de winter bevinden de skiers en snowboarders zich in het skigebied van Courmayeur. Een bekend skioord dat ook in de zomer erg populair is onder de toeristen. Om te wandelen is de Testa d’Arpy met zijn imponerend panorama over de Mont Blanc ideaal.

Ook La Salle, een authentiek bergdorp aan de andere kant van de vallei is perfect voor wandelaars. Je kan er wandelen door de hoogst gelegen wijngaarden van Europa. De verbouwde Prié Blanc druiven zijn goed voor de productie van de beste wijnen zoals de ‘Blanc de Morgex et de la Salle’ een bekende DOC-wijn.

Maar er zijn nog meer interessante plaatsen in de buurt. Ze liggen schilderachtig tegen de bergflank en nodigen uit voor makkelijke wandelingen. Onderweg is er altijd iets te zien zoals een kapel met fresco’s, een oude watermolen langs een irrigatiekanaal of de toren van het kasteel Châtelard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *