Manuel Antonio

Manuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica. Dit gebied staat bekend om zowel de natuurlijke schoonheid van primaire en secundaire regenwouden, uitbundige flora en fauna, als prachtige stranden, in een locatie aan de Pacifische kust van Costa Rica.

Zowel binnen als buiten het park zijn er een reeks van kleine halve maan stranden en baaien, omringd door tropisch regenwoud, allemaal veilig om te zwemmen en prima geschikt om te duiken.

Prachtige omgeving

De prachtige baaien die tot aan het regenwoud rijken zijn een geweldig mooi plaatje. Er is een overvloed aan activiteiten voor diegenen die naar dit paradijs afreizen. De sprankelende blauwgroene oceaan is de perfecte achtergrond voor een romantische uitstapje, paardrijden op het strand of een wat spannendere kabelbaantocht door het regenwoud.

Er zijn diverse andere spectaculaire activiteiten, waaronder surfen, adembenemende watervallen, talloze wandelpaden en avontuurlijke excursies. Een trip naar Manuel Antonio is zeker een must voor iedereen die Costa Rica bezoekt.

Manuel Antonio Beach

Manuel Antonio Beach is omgeven door het prachtige Manuel Antonio Nationaal Park, dat bestaat uit meer dan 800 hectare land en beslaat meer dan 66.000 hectare van het oceaan reservaat. In 1972 is het park een beschermd gebied geworden. Dit om de ongerepte stranden en de omgeving van het regenwoud te behouden.

Het Nationaal Park is een toevluchtsoord voor vele bedreigde diersoorten, waaronder de prachtige spinaap. Dit is ook een van de weinige gebieden waar u het doodskopaapje nog in zijn natuurlijke leefomgeving kunt tegenkomen. Luiaards, leguanen, wasberen en ara’s zijn slechts een paar voorbeelden van de 108 soorten zoogdieren in dit park. Daarnaast zijn er 184 soorten vogels hier woonachtig. De regering van Costa Rica is begonnen met het aantal toegestane bezoekers aan het Nationaal Park op bepaalde dagen te beperken, met het oog op het behoud van de natuurlijke schoonheid van dit mooie gebied.

Het strand is slechts 180 kilometer van de hoofdstad van Costa Rica, San José, waardoor u makkelijk kunt afreizen naar deze prachtige locatie. Een andere must-see in Manuel Antonio is het verbazingwekkende ¨Katedraal-punt¨, dat tussen de stranden van Manuel Antonio en Espadilla Sur ligt – gevormd door eeuwen van zandstortingen.

Het is bijna 250 meter hoog en biedt een onvergetelijk uitzicht op de gehele omgeving. Deze natuurlijke landbrug is slechts een van de vele verbazingwekkende dingen die hier te zien zijn, zo ook de overblijfselen van op steen gegraveerde pre-Columbiaanse tekens van schildpadvallen.

Avontuurlijke vakantie

Als u avontuurlijk ingesteld bent dan is Manuel Antonio precies wat u zoekt. Het is een geweldige locatie om te duiken, paardrijden, wildwatervaren, sportvissen en om een canopytour te doen. Sportvissers komen vanuit de hele wereld hiernaartoe om de grootste marlijn en zeilvissen aan de haak te slaan.

Manuel Antonio heeft ook een bruisend nachtleven en er zijn vele top restaurants! U zult zich hier niet snel. Voor meer mooie winkels, restaurants en casino’s kunt u ook terecht in het nabijgelegen stadje Quepos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *