Liberia

Liberia is de charmante historische hoofdstad van de provincie Guanacaste. Eens beschouwd als niet meer dan een stoffige vee stad, is Liberia nu een poort voor vele reizigers die het prachtige Guanacaste gebied willen zien.

Liberia is opgericht in 1769, en staat bekend als de “witte stad” voor haar witgekalkte huisjes met terracotta dakpannen.

Veel charmante koloniale huizen zijn nog steeds in de stad te bewonderen – velen met prachtige architectonische details die uniek zijn in de omgeving, zoals de puertas del sol – dit zijn de dubbele deuren, ontworpen om de zon op te vangen in de ochtend en de middag. Een mooi voorbeeld van deze pittoreske bouwstijl is het fascinerende Museo de Sabanero – Cowboy Museum.

Liberia is uitgegroeid tot poort naar de drukke stranden van Guanacaste, alsmede naar vele nationale parken waaronder het prachtige Rincón de la Vieja en Santa Rosa.

Liberia, Een Opbloeiende Stad

Liberia is aanzienlijk gegroeid sinds de opening van het internationale vliegveld, Daniel Oduber Quirós, in december 2002. De luchthaven bespaart veel bezoekers bijna een halve dag reizen en heeft ook veel reizigers de lange rit van San José bespaard.

Met een bevolking van bijna 40.000 mensen, biedt de stad van Liberia reizigers toegang tot alle mogelijke diensten, waaronder banken, een verscheidenheid aan winkels en moderne hotels.

Zelfs met alle faciliteiten die u in uw gemak voorzien is het niet ongewoon om bij tijden midden in het centrum van de stad een sabanero (cowboy) te paard te zien. De stad is de thuishaven van een wekelijkse zaterdagavond rodeo, waar cowboys uit heel Guanacaste komen om te concurreren in het stier rijden, bronco busting en allerlei andere traditionele activiteiten.

Liberia is een stad dat letterlijk en figuurlijk op een kruispunt ligt, zowel vanuit geografisch- als uit sociaaloogpunt. De stad ligt aan de belangrijkste snelwegen – snelweg 1 en snelweg 21, die toegang verlenen aan bezoekers uit verschillende omstreken van het land.

Uit sociaal en maatschappelijk oogpunt, zou gezegd kunnen worden dat Liberia probeert de balans te vinden tussen het verleden – als de hoofdstad van Costa Rica’s “Old West” en de toekomst – als groeiende stad van waaruit reizigers hun reis beginnen om Costa Rica te ontdekken en verkennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *