Courmayeur

Elke toeristische dienst looft om de meest uiteenlopende redenen zijn eigen skigebied. Courmayeur pakt uit met de slogan ‘simply the best’. Het betekent dat het skigebied van Courmayeur op de mooiste bergflank van de Alpen is gebouwd, met een fantastisch uitzicht op de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc. Skiën in Courmayeur is dan ook altijd een combinatie van sportieve pret en genieten van de grandioze bergwereld.

Een sneeuwzekere wintersportvakantie

Courmayeur is een winterbestemming met charme. Het is een oude stad met een gezellig stadscentrum, sinds zeer lang bekend als een trefpunt voor bergbeklimmers.

Later – de eerste liften werden in 1940 gebouwd – heeft Courmayeur zich ontwikkeld als een geliefd skioord waarvan de kenmerken zijn: sneeuwzekerheid, een levendig centrum met veel winkelmogelijkheden, restaurants, bars en après-ski in stijl, een uitvalsbasis voor skitoeren en heliski.

Uitgebreide faciliteiten en goede infratsructuur

Van aan de rand van Courmayeur brengen twee liften de skiërs makkelijk en snel naar Plan Checrouit, op 1700 meter, van waar je met andere sleep- en stoeltjesliften tal van richtingen uit kan. De pistes die vooral de licht gevorderden het meest zullen aanspreken liggen allemaal boven de bomengrens en bieden zoals gezegd wijde uitzichten op de Mont Blanc.

Beginners kunnen terecht op de oefenpiste van Dolonne. Voor snowboarders is er een funpark met goede jumpmogelijkheden en je kan door de bossen in de diepsneeuw naar het dal skiën. Langlaufers vinden prachtige loipen in het nabije Val Ferret.

Volop mogelijkheden tot ontspanning naast het skiën

Voor wie eens dag wil rusten of bij minder goed weer biedt Courmayeur tal van ontspanningsmogelijkheden. In het centrum kan je het Museo Alpino bezoeken met een overzicht van de geschiedenis van de bergsport. Voorts kan je terecht in maar liefst 90 restaurants, 20 bars, 20 cafés, een bioscoop, een theater, fitness centra, thermische baden, een overdekt zwembad, enz.

Meer informatie op de website van skigebied Courmayeur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *