Camping Grand Combin

Camping Grand Combin ligt in Valpelline, een rustige plaats in Valle d’Aosta. De camping ligt op een hoogte van zo’n 1.000 meter. Het geheel beslaat een oppervlakte van 3 hectare: het terrein is terrasvormig met groene grote gazons (80 tot 100 vierkante meter). De in een natuurlijke omgeving rustig gelegen camping heeft veel schaduwplekken door de vele bomen.

Het seizoen begint op 15 juni en loopt door tot 15 september. De zomers in Valpeville zijn meestal warm en zonnig. Vanwege de ligging ten opzichte van Alpen valt er weinig regen. De temperatuur varieert tussen de 15 graden ‘s nachts tot zo’n 30 graden overdag.

De ideale camping in Valle d’Aosta

De terrascamping in het Noord Westen van Italië biedt plek aan 450 kampeerders, verdeeld over 180 plaatsen. Alle plekken hebben elektriciteit.

De camping heeft nette was- en douchafaciliteiten met warm water. Verder zijn er wasmachines beschikbaar om tussendoor te wassen. Er is een campingwinkel met dagverse producten en een bar waar u pizza’s kunt afhalen. Verder is er WiFi, een speeltuin, tafeltennis, tafelvoetbal en een zwembad.

Het centrum van Valpelline op slechts 300 meter

In het centrum van Valpelline bevind zich een postkantoor, geldautomaat, een VVV, een slagerij, 2 supermarkten, diverse restaurants en bars, een apotheek, een dokter, een kapsalon en een winkel voor boeken en tijdschriften.

Tevens bevinden zich op loopafstand van de camping een klimhal en een mogelijkheid te vissen. Dit visgebied, langs de Buthier, wordt beschouwd als een van de besten in valle d; Aosta.

Wandelen en fietsen in de ongerepte natuur

Valpelline strekt zich uit van het noordoosten van Aosta tot aan de Matterhorn. De vallei is zeer rijk aan waterbronnen en weilanden. Er zijn volop mogelijkheden voor uitstapjes in de uitgestrekte en ongerepte natuur. Het is de ideale uitvalsbasis om heerlijk te wandelen of te fietsen.

Voor meer informatie kijk je op de website van Camping Grand Combin (Nederlandstalig).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *