Cahuita Nationaal Park

Cahuita National Park is kleiner dan de meeste andere parken in het Costaricaanse nationale park systeem, maar is zeker net zo divers en bijzonder als de rest.

Het park bestaat uit twee primaire delen – een prachtig beschermd rif van meer dan 240 hectare en een even adembenemend, deel op het land. Met meer dan 15 kilometer aan palmstrand en weelderige mangrovebossen, biedt Cahuita veel om te verkennen.

Daar het Nationaal Park Cahuita dichtbij de dorpen Cahuita en Puerto Viejo ligt, zijn er goed ontwikkelde faciliteiten en wegen in relatief goede staat. De prachtige witte zandstranden en het koraalrif aan de Caribische kust van Costa Rica zijn grote trekpleisters het hele jaar door.

Duiken in een gezonken schip

Opgericht in de jaren ´70, als manier om het langste koraalrif in Costa Rica te beschermen, is Cahuita uitgegroeid tot een groot favoriet bij diegenen met passie voor zowel wildlife als de onderwaterwereld.

Het rif is de thuishaven voor meer dan 35 soorten koraal en vele zeedieren, zoals inktvissen, zee-egels en barracuda’s, evenals meer dan 500 soorten vissen en vele haai soorten worden hier regelmatig gespot.

Het strand van Cahuita is ook een broedplaats voor verschillende soorten schildpadden die elk jaar aan land komen om hun eieren te leggen.

Het koraalrif heeft tijdens de aardbeving van 1991 wat schade geleden, maar is goed op weg naar een volledig herstel. Een andere populaire attractie is het wrak van een achttiende-eeuws slavenschip dat verankerd op de bodem van de rivier Pereoso ligt.

Hoewel het schip nooit zijn bestemming gehaald heeft, is het nu thuishaven voor talloze zeedieren. Het gezonken schip kan worden gezien van bovenaf de zee of onder de zee – de kanonnen kunnen duidelijk worden gezien vanaf de wal. Er zijn mogelijkheden om al snorkelende binnenkant van de overgebleven schipresten te verkennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *