Acer Chromebook 314 Review, Cb314-1h-c5dc, Cb314-1h-c11a, Cb314-1ht-c6xm, Cb314-1h-c5dc, Cp314-1hn-c79g en Cp314-1hn-c2jn

Besturingssysteem ChromeOS
Processor Intel® Celeron® N4000, 1.10 GHz, Dual-core (2 Core™)
Grafische Kaart Intel® UHD Graphics 600, Gedeeld
Beeldscherm 14″ LED HD (1366 x 768), ComfyView (Mat), Achtergrondverlichting: LED
Geheugen 4 GB LPDDR4, Ondersteunde Geheugenkaart: microSD
Opslag Flashgeheugencapaciteit: 32 GB
Netwerk & Communicatie Draadloze LAN Standaard: IEEE 802.11a/b/g/n/ac, Draadloze LAN Model: Wireless-AC 9560
Ingebouwde Apparaten Camera aan de voorkant/Webcam (1280 x 720), Microfoon, Aantal Luidsprekers: 2, Geluidsmodus: Stereo
Interfaces/Poorten 2 USB 3.1 Gen 1 Type-A, 2 USB 3.1 Gen 1 Type-C, Totaal Aantal USB-Poorten: 4, USB Type-C Detail: USB 3.1 Gen 1 (tot 5 Gbps), DisplayPort over USB-C, USB-laden 5/9/15/20 V; 3 A, DC-in poort 20 V; 45 W
Batterij Informatie 3-cels, Lithium Ion (Li-Ion)
Energiebeschrijving Maximale Voeding Wattage: 45 W
Fysieke Kenmerken Hoogte: 16.95 mm, Breedte: 323 mm, Diepte: 232 mm, Gewicht (Bij benadering): 1.70 kg
Beveiligingsfuncties Kensington lock sleuf

De Acer Chromebook 314-serie onderscheidt zich als een opvallende keuze in het segment van budgetvriendelijke laptops. Deze serie is aangepast om aan diverse gebruikersvereisten te voldoen en biedt een mix van efficiëntie, betaalbaarheid en veelzijdigheid.

In deze gedetailleerde review verkennen we de verschillende aspecten van de Chromebook 314, benchmarkresultaten, specificaties en de diverse configuraties, waaronder de CB314-1H-C11A, CB314-1HT-C6XM, CB314-1H-C5DC, Spin 314 CP314-1HN-C79G en Spin 314 CP314-1HN-C2JN.

Gedetailleerde Specificaties

De Chromebook 314-serie, ontworpen voor dagelijks gebruik, heeft specificaties die voldoen aan de basisbehoeften van computergebruik:

 • Display: De serie biedt 14-inch schermen, variërend van standaard HD tot Full HD. Bepaalde modellen bieden IPS-technologie voor betere kijkhoeken en touchscreen-functionaliteit voor verbeterde interactie.
 • Processor: Uitgerust met Intel Celeron of Pentium processors, vinden deze Chromebooks een balans tussen energie-efficiëntie en adequate prestaties voor dagelijkse taken.
 • Geheugen: Met 4GB tot 8GB RAM kunnen de laptops basis multitasking aan, geschikt voor studenten en incidentele gebruikers.
 • Opslag: De serie biedt 32GB tot 64GB eMMC opslag, gericht op cloudgebaseerde gebruikers die afhankelijk zijn van Google Drive en andere online opslagoplossingen.
 • Batterijduur: Een van de sterkste punten is de lange batterijduur, vaak meer dan 10 uur, wat het een uitstekende keuze maakt voor gebruikers onderweg.
 • Besturingssysteem: Draaiend op Chrome OS, bieden deze laptops een gestroomlijnde, gebruiksvriendelijke ervaring met ingebouwde virusbescherming en automatische updates.

acer chromebook 314 review

Prestaties en Benchmarks

De Chromebook 314-serie is niet ontworpen voor zware computertaken, maar presteert bewonderenswaardig bij dagelijkse taken. Benchmarktests tonen doorgaans gematigde scores, wat wijst op geschiktheid voor webbrowsen, documentbewerking en mediastreaming.

 • Geekbench-scores: Weerspiegelen gematigde CPU-prestaties, voldoende voor basiscomputertaken.
 • PCMark voor Android: Toont fatsoenlijke mogelijkheden in webbrowsen en videoweergave.

Laten we enkele specifieke benchmarkresultaten nader bekijken om de capaciteiten beter te begrijpen:

Beeldkwaliteit

 • Het Chromebook 314 (C933)-model beschikt over een Full HD-touchscreen IPS-paneel.
 • Maximale helderheid gemeten is 277 nits in het midden en gemiddeld 267 nits over het scherm.
 • De kleurtemperatuur op een wit scherm bij maximale helderheid is 6750K, iets kouder dan de 6500K-temperatuur voor sRGB.
 • De contrastverhouding is uitstekend met 1260:1.
 • Het scherm dekt 50% van het sRGB-kleurengamma in CIE1976.

Grafische Prestaties

 • Wat betreft gaming varieert de prestatie van de Acer Chromebook 314 op basis van spelinstellingen en resolutie.
 • Bij Full HD-resolutie (1920 x 1080) werden frames per seconde (FPS) voor verschillende spellen bij verschillende instellingen vastgelegd: o Minimuminstellingen: Variërend van 31 FPS tot 191 FPS, afhankelijk van het spel. o Mediuminstellingen: Variërend van 22 FPS tot 69 FPS. o Maximuminstellingen: Variërend van 15 FPS tot 55 FPS.
 • Deze resultaten geven aan dat de Chromebook 314 basisgames aankan bij lagere instellingen, maar kan worstelen met grafisch veeleisendere spellen bij hogere instellingen.

Praktijktoepassing Gebruikers kunnen vloeiende prestaties verwachten bij webbrowsen, basis kantoorapplicaties en streamingservices. Echter, de laptops zijn mogelijk niet geschikt voor bronintensieve taken zoals geavanceerde fotobewerking, 3D-modellering of gaming.

Praktijktoepassing

Gebruikers kunnen vloeiende prestaties verwachten bij webbrowsen, basis kantoorapplicaties en streamingservices. Echter, de laptops zijn mogelijk niet geschikt voor bronintensieve taken zoals geavanceerde fotobewerking, 3D-modellering of gaming.

Ontwerp en Bouwkwaliteit

De serie toont een minimalistisch ontwerp, met de nadruk op functionaliteit en draagbaarheid. De bouw is stevig genoeg voor dagelijks gebruik en het toetsenbord en touchpad zijn ontworpen voor comfort en responsiviteit.

acer chromebook spin 314

Configuratievarianten

Acer Chromebook 314 CB314-1H-C11A

 • Ideaal voor basis webgebaseerde taken en streaming.
 • Biedt een balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XM

 • Verbeterd met een touchscreen, geschikt voor interactieve taken.
 • Iets meer opslag voor meer offline gegevens.

Acer Chromebook 314 CB314-1H-C5DC

 • Vergelijkbaar met de C11A, maar met verhoogde opslagcapaciteit.
 • Geschikt voor gebruikers die meer media en documenten offline opslaan.

Acer Chromebook Spin 314 CP314-1HN-C79G

 • Hoogwaardig model met een converteerbaar ontwerp.
 • Betere prestaties, meer RAM en opslag voor veelzijdig gebruik.

Acer Chromebook Spin 314 CP314-1HN-C2JN

 • Biedt een converteerbaar touchscreen voor een middenklasse prijs.
 • Balanceert veelzijdigheid en betaalbaarheid.

Connectiviteit

De serie biedt ruime connectiviteitsopties:

 • USB-poorten: Bevat zowel USB-C- als USB-A-poorten voor een reeks randapparatuur.
 • Draadloze connectiviteit: Ondersteunt Wi-Fi 5 en Bluetooth 5.0 voor snelle en betrouwbare draadloze verbindingen.
 • Uitbreidbare opslag: De meeste modellen hebben een microSD-kaartslot voor extra opslag.

Batterijduur

Een bepalend kenmerk van de Chromebook 314-serie is de uitzonderlijke batterijduur. De laptops kunnen een hele dag meegaan op een enkele lading, wat ze ideaal maakt voor studenten en mobiele professionals.

Prijzen in Nederland

De Acer Chromebook 314-serie is geprijsd tussen €250 en €500 in Nederland, afhankelijk van de configuratie. Deze prijsklasse maakt ze een competitieve optie voor degenen die een combinatie van prestaties en betaalbaarheid zoeken.

Conclusie

De Acer Chromebook 314-serie valt op als een solide keuze in de markt voor budgetlaptops. Het is op maat gemaakt voor gebruikers die een mix van betaalbaarheid, eenvoudigheid en betrouwbare prestaties voor alledaagse taken zoeken. Met verschillende configuraties beschikbaar, is er een model dat past bij verschillende behoeften en voorkeuren, of het nu voor educatieve doeleinden, casual browsen of licht kantoorwerk is. De serie bewijst dat je geen fortuin hoeft uit te geven voor een kwalitatieve laptopervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *