Mal Pais

Mal Pais was ooit een klein veehouderij- en vissersdorpje in de provincie Puntarenas. De naam Mal Pais, dat letterlijk “slecht land” betekent, komt van de Chorotega indianen die de oorspronkelijke bewoners waren van dit gebied. Eerlijk, niets is minder waar!

Het tijdschrift Forbes heeft de stranden van Mal Pais en het aangrenzende Playa Santa Teresa, gelegen in het zuidwestelijke deel van het schiereiland Nicoya, tegenover het dorp Montezuma, uitgeroepen tot een van de mooiste in de wereld.

Bekend om de spectaculaire schoonheid, dramatische vulkanische rotsuitstulpingen en witte zandstranden bedekt met kleine schelpjes, is deze regio van Costa Rica uitgeroepen tot het ¨Hawaï van Latijns-Amerika¨.

Dit strand wordt beschouwd als een surferparadijs, vanwege de consistente golfaandrijving, lange branding en hoge golven. De stranden van Mal Pais en Santa Teresa zijn perfect voor diegenen opzoek naar ontsnapping aan de drukte van alle dag.

Mal Pais beslaat ongeveer van oost naar west, een gebied van 6 kilometer. Het omvat een aantal grote surfstranden en in het zuiden het prachtige Nationaal Park Cabo Blanco. Met prachtig weer het hele jaar door, veel natuurlijk schoon en dieren te bezichtigingen – is Mal Pais een geweldige plek om in Costa Rica te bezoeken.

Mal Pais heeft een surfercultuur en belichaamt dan ook helemaal de bijbehoren laid-back-houding. Een heerlijke plek om te relaxten en te zonnen. Gewoon even teruggetrokken, helemaal niets doen of wachten op de perfecte golf.

Dit heeft Mal Pais laten uitgegroeid tot de ideale vakantieplek. Er zijn een aantal gezellige restaurants en bars in de stad, en er zijn nu accommodaties passend bij elk type budget. Het gebied is de laatste tijd steeds populairder bij beroemdheden, die in de buurt appartementen kopen, zodat ook zij in rust en stilte kunnen genieten van de spectaculaire omgeving.

De regio rond Mal Pais is niet alleen leuk voor surfers, ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In dit paradijs zijn enorme aantallen kust-en trekvogels te vinden. Het Nationaal Park Cabo Blanco, ten zuiden van het dorp, biedt een unieke kijk op de geschiedenis van natuurbescherming in Costa Rica. Cabo Blanco, door de Spanjaarden genaamd naar de kenmerkende witte kliffen in het gebied, was een project van een Zweeds paar, dat het gebied in bezochten1950.

Verontwaardigd over het kappen van het regenwoud in het gebied, deden Karen en Nicolas Wesseberg een internationale oproep aan natuurbeschermers over de hele wereld. Hun inspanning was de basis voor het nationale park systeem in Costa Rica, dat overal erkend wordt voor de progressieve ecologisch aanpak. De marine sanctuaria in Cabo Blanco, is een ideale plek voor het bekijken van vele waterdieren, zoals walvissen en dolfijnen. Aan het zuidelijke uiteinde van Mal Pais, waar een kleine vissersnederzetting te vinden is, kunt u boottours boeken of sportvis excursies doen. Het sportvissen in Mal Pais schijnt legendarisch te zijn.

De weg naar Malpais toe is nog maar de helft van al het plezier! De meeste mensen nemen de veerboot van Puntarenas naar Paquera of Playa Naranjo. Of u kunt vanuit San José naar Tambor vliegen en vervolgens een taxi nemen. Hier kunt u onze Costa Rica Vervoersgids raadplegen. Naast het surfen is er genoeg te doen in Mal Pais! Paardrijen, sportvissen, mountainbiken en hiken, zijn slechts enkele opties. Er zijn ook genoeg plekken om te snorkelen, duiken of gewoon even lekker te relaxen op het strand. Maar met golven ideaal voor surfers van elk niveau, is de belangrijkste attractie in dit gebied nog altijd is het geweldige surfen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *