Retourneren & garantie

Het herroepingsrecht

Voor een koop op afstand geldt het zogenaamde herroepingsrecht. Dit geeft u het recht om een artikel dat u op afstand heeft gekocht (bijvoorbeeld in een online winkel) binnen een bepaalde termijn zonder opgaaf van reden retour kunt sturen. Dit houdt in dat u het bestelde product kunt beoordelen en indien het niet aan uw verwachtingen voldoet retour te sturen.

Welke termijn geldt voor het herroepingsrecht?

Binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van uw bestelling kunt u zonder opgaaf van redenen de overeenkomst ontbinden. Uw retourzending dient vervolgens binnen 14 dagen na uw beroep op het herroepingsrecht bij ons binnen te zijn.

Welke artikelen kunnen niet retour?

  • Software (waarvan de verzegeling is verbroken)
  • Geopende verbruiksartikelen (papier, toners, inktcartridges, beschrijfbare media)
  • Maatwerk producten (samengestelde systemen)
  • Artikelen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om teruggezonden te worden, zoals in-ear headsets
  • Printers waarmee reeds afdrukken zijn gemaakt (veroudering van inkt & toner)

Aan welke voorwaarden dient het product te voldoen om deze te kunnen retourneren?

Simpel gezegd: Wat in een winkel mag, mag u ook thuis uitproberen en bekijken. Om een product te beoordelen mag u het uit de verpakking halen en indien noodzakelijk voor een goede beoordeling aanzetten. Een product uit de verpakking halen om te bekijken of dit wel het juiste product is (bijvoorbeeld een inktpatroon) mag echter niet. U kunt immers op de verpakking zien of deze geschikt is voor uw apparaat. Indien een verpakking of artikel onnodig wordt beschadigd of gebruikt kan er een waardevermindering in rekening worden gebracht.

Hoe maak ik gebruik van mijn herroepingsrecht?

Indien u gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht dient u een retour aanvraag te doen. Dit kunt u doen via uw account:

Klik onderaan de website op "Mijn bestellingen", vervolgens klikt u op "Details" van de betreffende bestelling. Nu verschijnt onderaan het scherm de betreffende bestelling waar u eenvoudig het te retourneren artikel (of artikelen) kunt selecteren. Eventueel kunt u toelichting ingeven in het tekst vak (niet verplicht). Klik vervolgens op "Retour bon aanmaken" en u ontvangt per email de verdere instructies voor het retour zenden van uw product(en).

U kunt ook het "Formulier voor herroeping" downloaden en invullen: DOWNLOAD FORMULIER

Hoe zit het met mijn betaling?

Wij streven er na om uw betaling binnen enkele werkdagen na ontvangst van uw retourzending terug te storten op uw rekening, echter binnen maximaal 14 dagen.

Worden de verzendkosten ook vergoed?

Indien u uw gehele bestelling retour stuurt krijgt u het volledige factuurbedrag (dus inclusief verzendkosten, mits door ons in rekening gebracht) teruggestort op uw rekening. Indien u één of meerdere artikelen besluit te houden van uw bestelling storten wij het bedrag van het retour gestuurde artikel op uw rekening. De verzendkosten voor het retoursturen zijn voor uw rekening en worden derhalve niet vergoed.

Kan ik mijn bestelling ook in de winkel retourneren?

Ja, dit is mogelijk. Wel dient u hiervoor eerst een retour aanvraag te doen zoals hierboven beschreven.

Instructies voor het verpakken en retour zenden

  • Verpak de producten bij voorkeur in de doos waarin u de bestelling van ons heeft ontvangen of anders in een stevige doos
  • Vul de lege ruimtes op zodat de producten tijdens het transport niet kunnen beschadigen
  • Voeg en kopie van de originele factuur toe aan de retourzending en verzeker u er van dat uw contactgegevens en bankrekeningnummer hierop vermeld zijn
  • Bewaar uw verzendbewijs goed
  • Zorg dat op de buitenkant van de verpakking geen oude adreslabels meer zichtbaar zijn

Het retouradres is:

DTC Computershop BV

Koestraat 56-58

9936 CG Farmsum

Defecten en RMA afhandeling

Garantie

DTC Computershop BV garandeert dat de te leveren zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan kunnen worden gesteld en vrij zijn van welke gebreken ook.

Defect meteen bij levering (DOA)

DTC Computershop hanteert een DOA termijn van 7 dagen vanaf het moment van ontvangst. Mocht uw bestelde product binnen 7 dagen een defect vertonen dan wordt deze omgeruild voor een nieuw product. Neem voor de afhandeling contact met ons op via het contactformulier. U dient het product compleet en in de originele verpakking terug te sturen. Retourzendingen die niet aan deze voorwaarde voldoen kunnen niet als DOA worden afgehandeld en zullen via de normale garantieafhandeling worden verwerkt.

Defecte producten binnen de garantietermijn

Indien het door u aangekochte product binnen de wettelijke garantietermijn onverhoopt defect raakt dient u contact op te nemen met onze serviceafdeling. U kunt dit doen door een email te sturen:

CONTACT OPNEMEN

Geef duidelijk aan wat het probleem is met het product en vermeld in de email uw contactgegevens en uw factuur of bestelnummer. Wij zullen uw aanvraag beoordelen en, indien goedgekeurd, een RMA nummer voor u aanmaken. Vervolgens ontvangt u van ons de retourinstructies per email. Lees hierboven de "Instructies voor het verpakken en retour zenden".

Garantie via de fabrikant (on-site)

Veel fabrikanten bieden een zogenaamde on-site (aan huis) garantie aan. Deze vorm van garantieafhandeling gaat vaak aanzienlijk sneller dan de afhandeling via onze serviceafdeling en heeft als bijkomend voordeel dat het defecte product vaak bij u thuis wordt afgehaald en geretourneerd zodra deze is gerepareerd. In de handleiding of garantiekaart van het defecte artikel kunt u de procedure vinden van de desbetreffende fabrikant. Onze serviceafdeling kan u hier ook bij helpen mocht u er zelf niet uitkomen.

Let op: U kunt uw defecte artikel altijd bij onze serviceafdeling aanbieden indien u geen gebruik wilt maken van de service van de fabrikant.

Defecte producten buiten de garantietermijn

DTC Computershop beschikt over een eigen reparatieafdeling waar uiteenlopende reparaties worden uitgevoerd. Zo kunt u bij ons terecht voor het laten repareren van uw desktop computer, maar ook laptops en tablets kunnen wij voor u repareren. Neem hiervoor contact op met onze serviceafdeling:

CONTACT OPNEMEN