Breuil – Cervinia / Valtournenche

Bij aankomst in Breuil-Cervinia sta je als aan de grond genageld. Omringd door eeuwige sneeuwvelden en door de toppen van de Monte Cervino en Monte Rosa is dit ongetwijfeld één van de mooiste plekken in de Italiaanse Alpen. Skiën in het indrukwekkende decor is dan ook onvergetelijk!

Een indrukwekkend decor voor een onvergetelijke ervaring

Breuil-Cervinia is autovrij en vanuit het centrum vertrekken verschillende skiliften die je snel naar de skipistes brengen en naar een netwerk van nog veel meer liften. De pistes van Breuil-Cervinia liggen aan de zonnige en sneeuwzekere kant van de Monte Cervino (Matterhorn).

Het gebied is bekend om zijn lange, veilige, brede pistes die maar liefst tot op 3800 meter gaan. Ook beginners, families kunnen op die hoogte genieten van het sublieme bergdecor. Om een idee te geven van de lengte van sommige pistes: vanaf het Plateau Rosa is er een 13 km lange afdaling via de Cime Bianche naar Valtournenche, een onvergetelijke ervaring. Diezelfde afdaling wordt nog eens 9 km langer als je start bij de Piccolo Cervino.

Skiën aan de voet van de Alpen

Nog indrukwekkender is de aansluiting op de liften van het Zwitserse Zermatt. Skiën aan de voet van de Matterhorn, het icoon van de Alpen, is een belevenis die je ooit eens moet meemaken.

Voor deze grensoverschrijdende tocht moet je wel de weersvoorspelling bekijken en alleen vertrekken bij goed weer. Onderweg zijn er aantrekkelijke berghutten om je op te warmen indien nodig.

Elk type skiër komt in Breuil-Cervinia aan zijn trekken. De snowboarders zullen vooral de Ventina-piste opzoeken en freestylers zullen zich uitleven in het snowpark op Plateau Rosa. De allerkleinsten en zij die voor het eerst op de latten staan, vinden aan de rand van de stad enkele oefenliften en babypistes. Er zijn trouwens meer dan 45 km blauwe, makkelijke afdalingen waarop je kan leren en genieten.

Sneeuwzekerheid en een goede bereikbaarheid

Kortom, Breuil-Cervinia staat omwille van de sneeuwzekerheid, de onbeperkte skimogelijkheden, de logiesinfrastructuur, de skischolen, de kinderopvang, de makkelijke bereikbaarheid en nog veel meer hoog in de top van Europa’s beste skigebieden.

Valtournenche, op de route naar Breuil-Cervinia, biedt dezelfde skimogelijkheden want er is van hieruit een verbinding met het liftennetwerk van Breuil-Cervinia. Door de ligging op 1524 meter hoogte is er ook hier sneeuwzekerheid. Voltournenche is een idyllisch dorp met een zeer lange toeristische traditie want het was vroeger het uitgangspunt voor expedities naar de Monte Cervino.

Meer informatie op de website van skigebied Breuil – Cervinia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *